... tai no oikeastaan elämäntapamuutosta. Kaikki tuntuu vaan kovin vaikealta, kun on tää aika vuodestakin. On kaamosmasennusta ja kauhea himo kaikkeen rasvaseen suolaseen ja makeaan.

No. Pakko vaan yrittää ja kans onnistua. Päivittäisiä kävelylenkkejä ja ostaa kaupasta kaikkea terveellistä, mutta hyvää. Onhan terveellisetkin ruuat tietty hyviä. Nam nam joku kylmäsavulohi vaikkapa. Porkkanoihinkin iskee äkkiä himo, ku niitä rupeaa syömään. Tykkään myös mm. appelsiinista ja parsakaalista. Niissä tosi hyvä ravintoarvokin!

Arvailenpa, että painoa on tällä hetkellä vähä alle 75kg. Olisi siis aika paljon pudotettavaa. Nyt eka syö vaan terveellisesti ja liikkuu ees vähän. Pituutta mulla on 157cm.

Tavoitteet: (Näistä voisin tulla tänne avautumaan ja kertomaan onnistuuko)

1. Päiväseltään vähintään 15min kävelylenkki. Jos ei muuta ni ees käy jossain hyötyliikkumassa ettei siis jää kotiin lojumaan. Hyötyliikunnan ohessa voi vähä hölkkäillä, ku matkaa jonnekin. Ei se hikoilu niin vaarallista, vaik oiski siistit vaatteet. :D  Pieni tavoite tuo, mut jos siitä pikku hiljaa lisää matkaa ja aikaa ja juoksentelee kans välillä. Ja ramppaa ja reissaa. Kävelee vaikka iha kaupungilla tuonne ja tänne. On aktiivinen. :)

2. Terveellisiä herkkuja syö päivittäin. Voi syödä reilusti kunhan ei syö epäterveellisesti. Sitten voi pikku hiljaa vähentää syömistä kunhan entteks jättää epäterveelliset ruuat pois. Ja jos haluaa jotain epäterveellistä ni tekee ite, kuten vaikka leipoo. Kuitenkin kivempi niin. (karkkeja ja sipsejäkin voi tehä ite :P ) Ja onhan siinä se tekemisen riemu. :)

3. Painon tarkkailu päivittäin tai vähintään kahden päivän välein. Ei siitä haittaakaan ole, vaikka noin useasti punnitsee itsensä.

4. Tsemppaus! Eli paperilappuja ja terveellisyysjuttujen pohdintaa ja valtavaa itsekuria ja ystävien ja perheen tukea!!! TSEMPPAUS ERITTÄIN TÄRKEÄ OSA.

5. Kaverit ymt. ei tarjoilis herkkuja!

No tässä nyt muutamia.... Hyvä olla paljon keinoja elämäntapamuutokseen.

Mulla on myös toi mielialapuoli vähän huono niin täytyy koittaa päästä tunnesyömisestä eroon. Tai sitten syö terveellisiä herkkuja :D

Vähärasvaisia, vähäsokerisia ja vähähiilihydraattisia ja sydänystävällisiä vaihtoehtoja vaan kehiin!! Ja mielellään ei makeutusaineitakaan. Kahvia voi vetää nii paljo ku lystää, ku se on semmonen lohduke ja inspiraation lähde myöskin.

Juo paljon vettä ja vähennä suolan määrää. Vähennä alkoholin käyttöä. Jos on houkutus alkoholiin esim. perjantai-, lauantai -ilta niin mee vaikka ajoissa nukkumaan vaan. Parempi nukkua ku läträtä!!!! Ja itke niin paljon ku lystäät kunhan jätät herkut väliin.

Itke ja juo kahvia siis! Ja kaikki aktiivinen toiminta on hyväksi. Harrastele, sosialisoi, siivoa, kirjoittele, pelaa jne. Koita jaksaa ja tsempata. Tän blogin nimi vois myös olla elämäntapamuutos tai Elämän voima tai jotain, mut on nyt mitä on. :)

Lueppa hyvinvointilehtiä ja kirjoja. Ne voi olla kans kivoja! Inspiroivia.

Kiitos minä itse. Ole kuitenkin armollinen itsellesi. Epäonnistumiset ei pilaa kaikkea. Muista se, mut pysy kovana.

Kuvahaun tulos haulle siskot pysykää lujana